در این مطلب میخوانید:
یکی از مهمترین مقولاتی که در عرصه ارزهای دیجیتال وجود دارد مقوله تحلیل ارزهای دیجیتال و انواع روش های تحلیلی قیمت رمز ارزها است.
مقدمه
ارزهای دیجیتال بازار نوظهوری بهحساب میآید که با ورود رمز ارزهایی مثل بیت کوین و اتریوم تبدیل به جریانی مهم شدهاند. ترید یا معامله ارزهای دیجیتال در مقایسه با معاملات بازارهای سنتیتر همچون فارکس دارای تفاوتهای بسیاری است که مهمترین آنها این است که ارزهای دیجیتال بهاینعلت که داراییهای جدیدی هستند، کمترین تأثیرپذیری را نسبت به محرکهای اثرگذار در بازارها خواهند داشت.
در این مطلب قصد داریم تا بهطور کامل به معرفی هر دو روش تحلیلی ارزهای دیجیتال بپردازیم. پس با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید تا دراینباره اطلاعات بیشتری کسب کنید.
تحلیل ارزهای دیجیتال
بهصورت کلی فاکتورهای بسیاری وجود دارند که معامله گران برای تحلیل بازار ارزهای دیجیتال از آنها استفاده میکنند. برخی از معاملهگرها ممکن است دنبالهروی روندهای نموداری بوده درحالیکه برخی به بررسی میزان تقاضای آن ارز دیجیتال میپردازند. اما رایجترین روش تحلیل ارزهای دیجیتال که مورداستفاده تحلیلگران است، معمولاً در دو دسته، تحلیل فاندامنتال (بنیادی) و تحلیل تکنیکال طبقهبندی میشوند. هر دو نوع تحلیل به معاملهگر این اجازه را میدهند تا شواهدی را جمعآوری کرده تا بتواند در مورد معاملات موردنظر خود در بازار تصمیمگیری کند.
برخی از معامله گران برای انتخاب معاملات و زمان ورود و خروج از یک نوع تحلیل یا ترکیبی از تحلیل بنیادی و تکنیکال استفاده میکنند. داشتن اطلاعات از منابع مختلف به بازرگانان کمک میکند تا تصویر کاملی از بازار مورد معامله خود را ترسیم کنند. هر یک از این روشهای تحلیل بازار شامل خصوصیات متمایزی است که موردتوجه فعالان خاص بازار قرارگرفته است. بنابراین، درک تفاوت بین تجزیهوتحلیل فاندامنتال و تحلیل تکنیکی برای توسعه درک هر یک از آنها و استفاده مناسب از آنها بسیار مهم است.
تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال (فاندامنتال)
تحلیل فاندامنتال روشی برای ارزیابی ارزش ذاتی یک دارایی و تجزیهوتحلیل عواملی است که میتوانند قیمت آن را در آینده تحت تأثیر قرار دهند. این شکل از تجزیهوتحلیل بر اساس رویدادها و تأثیرات خارجی و همچنین صورتهای مالی و روند صنعت است. تحلیل فاندامنتال یکی از دو روش عمده تحلیل بازار است که مستقل از روش دیگر، تحلیل فنی است. درحالیکه معامله گران تکنیکال تمام اطلاعات موردنیاز برای تجارت را از نمودارها بهدست میآورند، معامله گران فاندامنتال عوامل خارج از حرکت قیمت دارایی را بررسی میکنند.
ابزارهای تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال
ابزارها و تکنیکهای مختلفی وجود دارد که میتواند برای تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال مورداستفاده قرار گیرد که در دو دستهبندی قرارگرفتهاند که عبارتاند از تحلیل از بالا به پایین و تحلیل از پایین به بالا. تجزیهوتحلیل از بالا به پایین نگاه گستردهتری به اقتصاد دارد، شروع آن با کل بازار قبل از محدود شدن در بخش، صنعت و درنهایت یک پروژه ارز دیجیتال بخصوص است. بالعکس، تحلیل پایین به بالا با یک ارز دیجیتال بخصوص شروع میشود و با در نظر گرفتن تمامی عواملی که بر قیمت آن تأثیر میگذارد، گسترش مییابد.
تحلیل بنیادی اغلب برای ارزیابی قیمت ارز دیجیتال استفاده میشود، اما میتواند در طیف وسیعی از طبقات دارایی مثل اوراق قرضه و فارکس نیز مورداستفاده قرار گیرد. ابزاری که ممکن است معامله گران برای تحلیل فاندامنتال خود انتخاب کنند، بسته به اینکه کدام دارایی مورد معامله قرار میگیرد، متفاوت است. بهعنوانمثال، معامله گران ارزهای دیجیتال میتوانند ارقام موجود در گزارش تغییرات قیمت یک ارز دیجیتال بخصوص را بررسی کنند.
ویژگیهای استفاده از تحلیل بنیادی
تجزیهوتحلیل بنیادی به تریدرها و سرمایهگذاران کمک میکند تا اطلاعات صحیح را برای تصمیمگیری منطقی در مورد موضعگیری جمع کنند. با استناد به این تصمیمات بر اساس دادههای مالی، جای تعصب شخصی محدود است. درواقع بهجای ایجاد نقاط ورود و خروج، تحلیل فاندامنتال به دنبال درک ارزش یک دارایی است، بهطوریکه معامله گران میتوانند نگاه طولانیمدت تری به بازار داشته باشند. هنگامیکه معاملهگر مقدار عددی برای دارایی را تعیین کرد، میتوانند آن را باقیمت فعلی بازار مقایسه کنند تا ارزیابی کنند که دارایی بیشازحد ارزشگذاری شده است یا کمارزش است. هدف این است که پسازآن از اصلاح بازار سود ببریم.
معایب استفاده از تحلیل بنیادی
تجزیهوتحلیل فاندامنتال میتواند زمانبر باشد، زیرا به چندین زمینه تجزیهوتحلیل نیاز دارد که میتواند روند کار را بسیار پیچیده کند. ازآنجاکه تجزیهوتحلیل فاندامنتال نگاه دقیقتر و طولانیمدت تری به بازار دارد، نتایج یافتهها برای تصمیمگیری سریع مناسب نیست. معاملهگرانی که به دنبال ایجاد یک روش برای ورود و خروج از معاملات در کوتاهمدت هستند، ممکن است تجزیهوتحلیل تکنیکال را ترجیح دهند.
حال که با تحلیل بنیادی یا فاندامنتال ارزهای دیجیتال آشنا شدیم، نوبت میرسد به تحلیل فنی یا تکنیکال. با ما همراه باشید تا باهم بیشتر با این روش از تحلیل بازار ارزهای دیجیتال آشنا شویم.
تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال
تحلیل تکنیکال وسیلهای برای بررسی و پیشبینی حرکت قیمتها در بازارهای مالی، با استفاده از نمودارهای قیمت تاریخی و آمار بازار است. این ایده پابرجاست که اگر یک معاملهگر بتواند الگوهای قبلی بازار را شناسایی کند، میتواند یک پیشبینی نسبتاً دقیق از مسیرهای آینده قیمت را تشکیل دهد.
همانطور که ذکر شد؛ تجزیهوتحلیل بنیادی بر “ارزش واقعی” یک دارایی متمرکز است و عوامل خارجی و ارزش ذاتی را موردبررسی قرار میدهد، تجزیهوتحلیل تکنیکال صرفاً بر اساس نمودارهای قیمت یک دارایی است که برای پیشبینی حرکات آینده استفاده میشود.
ابزارهای تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال
تحلیلگران تکنیکال طیف وسیعی از ابزارها را در اختیار دارند که میتوانند با استفاده از آنها روندها و الگوها را در نمودارها پیدا کنند. این ابزار شامل میانگین متحرک، سطح پشتیبانی و مقاومت، باندهای بولینگر و موارد دیگر است. هدف همه آنها هم یکسان است: تسهیل درک حرکت نمودارها و شناسایی روندها برای معامله گران تکنیکال.
ویژگیهای تحلیل تکنیکال
توانایی شناسایی علائم روند قیمت در بازار، مؤلفه اصلی هر استراتژی تجاری است. همه معامله گران باید یک روش برای تعیین بهترین نقاط ورود و خروج در یک بازار تهیه کنند و استفاده از ابزارهای تجزیهوتحلیل فنی روش بسیار محبوب برای انجام این کار است.
درواقع، از ابزارهای تجزیهوتحلیل تکنیکال بسیار معمول استفاده میشود، بهطوریکه بسیاری معتقدند که آنها قوانین تجارت خودکار را ایجاد کردهاند: هرچه تعداد بیشتری از معامله گران از همان شاخصها برای یافتن سطح پشتیبانی و مقاومت استفاده میکنند، خریداران و فروشندگان بیشتری در همان حدود تجمع خواهند کرد و امتیازات قیمت، و الگوها بهناچار تکرار میشوند.
معایب استفاده از تحلیل تکنیکال
همیشه عنصری از رفتار در بازار وجود خواهد داشت که قابل پیشبینی نیست. هیچ تضمینی قطعی برای ۱۰۰٪ دقیق بودن تجزیهوتحلیل – تکنیکال یا فاندامنتال – وجود ندارد. اگرچه الگوی قیمتهای تاریخی به ما بینشی در مورد مسیر احتمالی قیمت یک دارایی میدهد، اما این نوید موفقیت نیست.
معامله گران برای دستیابی به بالاترین سطح اطمینان، باید از طیف وسیعی از شاخصها و ابزارهای تجزیهوتحلیل استفاده کنند و یک استراتژی مدیریت ریسک برای محافظت در برابر حرکات نامطلوب داشته باشند.
چه زمانی از تحلیل تکنیکال و چه زمانی از تحلیل بنیادی استفاده کنیم؟
نکته مهم دیگر در تحلیل بنیادی در برابر تحلیل فنی، استفاده از آنها توسط فعالان بازار ارزهای دیجیتال است. معمولاً بازار ارزهای دیجیتال شامل دودسته سرمایهگذار است که این دودسته عبارتاند از سرمایهگذاران بلندمدت و معامله گران کوتاهمدت.
سرمایهگذاری بلندمدت بر روی رمز ارزها
سرمایهگذاری بلندمدت نیاز به یک رویکرد تحلیلی عمیقتر در مقایسه با معاملات کوتاهمدت دارد. بنابراین، این دسته از سرمایهگذاران معمولاً به تحلیل بنیادی متوسل میشوند. بهاینترتیب، مهم است بدانید کدام ارز دیجیتال حداکثر بازده را در بلندمدت بر اساس قیمت فعلی آن و ارزش واقعی آن ارز بهدست میآورد.
معاملات (سرمایهگذاری) کوتاهمدت ارزهای دیجیتال
سرمایهگذاران عمدتاً از تجزیهوتحلیل تکنیکال برای تعیین پتانسیل سود کوتاهمدت استفاده میکنند. ازآنجاکه پیشبینی آینده که از طریق تجزیهوتحلیل فنی حاصل میشود، مبتنی بر دادههای تاریخی کوتاهمدت است، بنابراین نمیتواند پایهای برای تصمیمات بلندمدت باشد.
بااینوجود، وقایع غیرمعمول مرتبط با عواملی که ارزش واقعی یک ارز دیجیتال را تعیین میکنند نیز ممکن است در کوتاهمدت باعث تغییر چشمگیر قیمت آن ارز شوند.
نتیجهگیری
همانگونه که اطلاع دارید، هیچ کاربری در بازار ارزهای دیجیتال نیست که ۱۰۰ درصد بتواند آینده یک ارز دیجیتال را ازنظر قیمت پیش بینی کند و حقیقتی که غیرقابلانکار است این است که هیچ تضمینی برای نتایجی که از هرکدام از روشهای تحلیل ارزهای دیجیتال بهدست میآید وجود ندارد. بااینوجود، پیشنهاد ما به شما این است که جهت خریدوفروش ارزهای دیجیتال با ترکیبی از هر ۲ روش به بهترین نتیجه ممکن برسید.